Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kalldusch för FCR - nyförvärvet bröt foten direkt

Förbannelsen fortsätter - ännu ett nyförvärv till FC Rosengård har blivit svårt skadad direkt sedan hon blivit klar för Malmöklubben.
Danska mittbacken Mie Leth Jans har brutit foten.

Mie Leth Jans efter sitt första träningspass med Rosengård - nu har hon brutit foten.Bild: Max Wiman
– Visst är det osannolikt, säger sportchefen Therese Sjögran med en suck. Men vi kan inte säga så mycket än, vet inte hur svår skadan är utan hon ska undersökas av läkaren Pär Herbertsson när hon kommer hem.
Skadan uppkom nämligen på träning med det danska landslaget under dess pågående träningsläger på Cypern.
Det är nionde gången på fem år som en ny spelare får en svår skada i anslutning till att hon blivit klar för FC Rosengård.
– Jag får låta någon annan skriva på övergångspapperna för att se om det hjälper, säger Therese Sjögran med ett stänk av galghumor.
Den sjunde januari kunde Sydsvenskan avslöja att Mie Leth Jans lämnade Manchester City för spel i FC Rosengård och danskan var väldigt förhoppningsfull när hon gjort första passet med sin nya klubb.
– Det här är en klubb jag alltid haft ett gott öga till och velat spela för, förklarade hon.
Therese Sjögran har pratat med henne nere på Cypern.
– Hon var väldigt låg. Samma sak hände henne när hon gick från Brøndby till Manchester City.
Rosengårds sportchef räknar kallt med en bortvaro på minst två månader, men en bruten fot kan ju innebära väldigt olika saker.
– Jag vet inte några detaljer om vilket ben i foten hon har brutit. Skulle det visa sig att det är en skada som kräver än längre rehabilitering, måste vi titta på att ta in en ersättare. Men det är inget vi funderar på förrän hon blivit undersökt av Pär Herbertsson.
Gå till toppen