Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny brand vid förskola i Svedala

På fredagskvällen anmäldes en ny brand vid en av Svedalas förskolor. Den här gången lyckades ett uppmärksamt vittne släcka lågorna.

Vid 20.15-tiden på fredagskvällen kom larm om en brand vid Tegelbrukets förskola på Tågmästaregatan i Svedala. Någon hade tänt eld på en soptunna på parkeringen, men ett vittne uppmärksammade situationen och lyckades släcka elden med en vattenkanna. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
Som Sydsvenskan berättat tidigare eldhärjades Marbäcks förskola, som ligger några gator därifrån, på torsdagskvällen. Även där hade elden startat utomhus, och när räddningstjänsten kom till platsen hade den spridit sig till en fullt utvecklad brand i västra delen av förskolan.
En tredjedel av Marbäcks förskola är nu brand- och vattenskadad. Verksamheten håller stängt under veckan eftersom även övriga byggnader är rökskadade. Polisen misstänker att branden var anlagd.
Enligt Svedalas kommunpolis Janne Nilsson har polisen ännu ingen misstänkt för branden vid Marbäcks förskola.
Om det finns ett samband med fredagskvällens brand är också oklart.
– Vi hade ju en period i november när man tände på olika soptunnor och något miljöhus. Så det är inte omöjligt att det skulle kunna vara samma. Men det finns inget konkret som knyter samman händelserna, säger han.
Gå till toppen