Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Polisutredning om rån av MFF-biljetter nedlagd – brott kan inte styrkas

Polisen har lagt ned utredningen av det påstådda knivrånet mot en supporter som köpt fyra biljetter till matchen Chelsea-Malmö FF. Det går inte att styrka att något brott begåtts.

Händelsen skedde i lördags morse i samband med att Malmö FF:s biljetter inför bortamötet mot Chelsea i Europa League släpptes.
Trycket på biljetterna var hårt. Redan under fredagskvällen hade folk börjat köa utanför Stadion. De 2 695 åtråvärda biljetterna sålde slut inom några timmar.
En man i 50-årsåldern köpte fyra stycken – till ett värde av 1 200 kronor.
Läs också Biljetterna till Chelsea-MFF är slut
Läs också MFF-supporter anmälde knivrån – biljetterna hittades i trapphus på Stadion
Men så fort mannen kom ut från stadion ska två maskerade knivrånare ha hotat sig till alla biljetterna. Detta hävdade mannen i en polisanmälan som han ringde in till polisens kontaktcenter.
Händelsen fick stor uppmärksamhet både i lokal och nationell media.
Polisen åkte hem till anmälaren och förhörde honom. Men senare samma dag kontaktade Malmö FF polisen och meddelade att de fyra biljetterna hittats i det bevakade trapphus på Stadion som alla köpare passerade från och till försäljningslokalen.
Så frågan är hur de åtråvärda biljetterna hamnade i det bevakade utrymme som målsäganden precis passerat innan han enligt anmälan blivit påhoppad av rånare.
Inga vittnen finns till det anmälda brottet. Polisen har förhört flera personer och vidtagit andra utredningsåtgärder utan att komma någon vart, uppger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.
På måndagen valde polisen att lägga ned förundersökningen eftersom ytterligare utredning inte kan visa att något brott begåtts.
Motiveringen är skarpare än den gängse att fortsatt utredning inte kan leda till att brott klaras upp.
Har det upprättats någon anmälan om falskt larm?
– I nuläget finns det inte någon sådan, säger Nils Norling.
Gå till toppen