Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Narkotikahund ska söka igenom skolor i Lomma

För bara någon vecka sedan kom nyheten att polisen ska söka igenom skolor i Malmö i jakten på knark.
Nu kan det bli aktuellt också på skolor i Lomma kommun.

ARKIVBILD. Hundar ska nu användas i arbetet för att minska mängden narkotika bland unga i Lomma kommun.Bild: Niklas Gustavsson
Cannabis, kokain, tramadol och ecstasy. Polisen har på senare tid märkt av en ökad tillgång på de här drogerna bland de unga i Lomma och Bjärred.
– Många unga som vi pratar med säger att de inte har varit på en enda fest utan att där har funnits alkohol och droger. Sen är det naturligtvis inte alla som själva har testat, säger kommunpolis Håkan Persson.
Förra året ordnade polisen tillsammans med skola och kommunen stormöten där föräldrar informerades om läget.
– Vi pratade också om hur viktiga de är i arbetet för att motverka narkotika. De känner sina barn bäst, och märker de att något är fel, då är det bäst att de tar tag i det, säger Håkan Persson.
Ytterligare ett steg i arbetet för att motverka narkotika blir nu att använda sig av polishundar som ska leta efter knark på kommunens skolor.
I Malmö ska hundar användas i både grundskolor och gymnasieskolor, men det senare finns det inga i Lomma kommun.
– Men narkotikan förekommer också bland högstadieelever.
Enligt Håkan Persson håller skolorna nu på att förbereda sig, så att sök med narkotikahund ska bli möjligt. Något liknande har aldrig tidigare genomförts i Lomma, då har man bara gått in med hund om det funnits misstanke mot en specifik person.
Gå till toppen