Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jättevändning av Pliskova – slog ut Williams

Serena Williams stod med ena benet i semifinal i Australian Open. Då vaknade Karolina Pliskova och vände 1–5 till 7–5 i avgörande set. – Jag var på väg till omklädningsrummet, men nu står jag här som vinnare, säger Pliskova.

Karolina Pliskova besegrade Serena Williams och är klar för semifinal i Australian Open.Bild: Andy Brownbill/AP/TT
En av de stora publikfavoriterna i Australian Open fick lämna turneringen efter en dramatisk vändning som slutade 4–6, 6–4, 5–7.
Serena Williams, som jagade sin 24:e grand slam-titel, hade matchboll vid ställningen 5–1 och 40–30 i egen serve.
– I tankarna hade jag redan förlorat för jag spelade inte så bra i tredje set. Men så tänkte jag att jag ändå skulle försöka, att gamet skulle ge mig 5–2, säger Pliskova.
Tjeckiskan vände gamet, kämpade sig i kapp poäng för poäng och kunde så småningom själv serva hem matchen.
– Hon blev lite skakig i slutet och jag tog mina chanser och vann, säger Pliskova.
Williams förnekar att hon klappade igenom på matchbollen.
– Nej, det var hon som spelade sin allra bästa tennis just i de bollarna, säger Williams och medger att hon fick sig en läxa, att inte ta något för givet vid en matchboll.
Den 37-åriga amerikanskan får fortsätta att jaga sin 24:e grand slam-titel. Hon tror att det fortfarande är möjligt, trots att det tagit längre tid än hon trott att ta sig tillbaka efter barnafödande.
– Jag tror alltid att jag kan vinna, men även om det ännu inte skett så tror jag på det, säger Williams.
– Och det är den attityden hos mig som jag gillar. Att jag tror på mig själv även om jag var borta i ett år och nu inte har vunnit på tio månader.
I fjol förlorade Williams två grand slam-finaler, Wimbledon och US Open.
Om Pliskova fick slita i tre hårda set hade hennes semifinalmotståndare det något enklare. Naomi Osaka besegrade ukrainskan Elina Svitolina med 6–4, 6–1 och är klar för sin första semifinal i Australian Open.
Svitolina hängde med den fjärdeseedade japanskan i sina två första servegame, men hade sedan inte mycket att säga till om. Matchen var över på lite drygt en timme.
I den andra semifinalen möts Petra Kvitova och Danielle Collins.
Gå till toppen