Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tidigare Alfa Laval-vd satsar på uppkopplade växter

Startup-bolaget Bylife vill förbättra inomhusmiljöerna genom uppkopplade växter. Nu har de levererat de första produkterna till kunder och samtidigt knutit till sig Alfa Laval-profilen Göran Hedbys.

Alfa Laval-profilen Göran Hedbys går in som ordförande i styrelsen för startup-bolaget Bylife som utvecklar uppkopplade växtväggar för inomhusmiljöer.Bild: LU Innovation
Bylife grundades för två år sedan av Lundastudenterna Erik Wilson och Zacharias Holm och satt i studentinkubatorn på VentureLab. 2018 gick LU Holding in som ägare.
Bylife har utvecklas mjukvaran och hårdvaran till en uppkopplad modulär växtvägg, där bevattningen styrs på avstånd. Väggarna förbättrar luftkvalitén, minskar buller och bidrar till en bättre hälsa i inomhusmiljön. Bolaget har haft prototyper ute hos kunder och fått sina första betalande kunder, bland annat ett skånskt konsultbolag.
Nu senast har man också knutit till sig Alfa Laval-profilen Göran Hedbys som ordförande i styrelsen.
– Det som avgjorde mitt engagemang i bolaget är att de har en väldigt bra produkt som ligger i tiden, och ett team med många idéer, säger Göran Hedbys i en kommentar.
Gå till toppen