Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Christiansen ”hyggede” sig – och hade helt rätt om pølsen

Det var lite familjefest över MFF:s möte med Lyngby. Och att döma av Anders Christiansens många hej, kramar och småsnack så är hela Lyngby hans familj.

Bredvid Sydsvenskans lilla medhavda pressläktare – det går inte att köra liverapportering stående med datorn i händerna och det blir för plottrigt på telefonen – stod mamma Christiansen förresten iförd MFF-halsduk och tyckte att Guillermo Molins utvisning var lika obegriplig som vi.
Sydsvenskans Max Wiman och Jan Jönsson med medhavda stolar.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lyngby hade skottat fram en konstgräsplan och det var nästan lite surrealistiskt och se de övriga planerna helt snövita runtomkring och snövallarna intill konstgräset där matchen spelades. Hur kan det vara så mycket mer vinter bara tvärs över sundet?
Eric Larsson i van miljö som den norrlänning han är? Gled ur spår och försökte hålla balansen i snövallen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Och så puttrade klubbfunktionärerna ut med en typisk minimal skåpbil till planen och bullade upp en briljant servering.
Och ja, jag var tvungen att prova.
Och ja, Anders Christiansen överdrev inte.
Lyngby har den bästa pølsen som jag fått på en fotbollsmatch. Den slår alla svenska korvar också.
Bild: Max Wiman
Okej, jag kan möjligen ha påverkats av den sköna känslan med en stor varm köttig, och inte försedd med en massa starka kryddor som bedövar smaken, pølse direkt från grillen och två så där lagom uppvärmda bröd från samma grill. Plus dansk ketchup och "risted løj" förstås.
Tycker det är så härligt när man mitt i allvaret kan skoja lite och det var "AC" som krävde att svenska supportrar skulle kunna få smaka på världens bästa fotbollskorv. Han lovade dessutom att bjuda de fjorton (hans tröjnummer) första supportrarna iförda MFF-halsduk.
Var så "peppad" att jag sett till att växla till mig lite danska pengar – men ur led är tiden, för i kontanternas hemland Danmark, förklarade de i grilltältet att de bara tog kort (och dansk swish, som ju inte funkar för oss) och inga kontanter. Det är inte så många år sedan det var tvärtom...
Anders Christiansen "hyggede" sig på sin gamla hemmaplan.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det var härligt att se hur "AC" njöt att vara på sin gamla hemmaplan, vad rötter betyder och vad hemmiljön gjort. Det var inte så många supportrar längs staketet, men jag tror att "AC" pratade med samtliga på den danska sidan när han gjort sitt i matchen.
Tycker för övrigt att "AC" tillsammans med Eric Larsson och Romain Gall var de som såg piggast ut individuellt vid sidan av den i 24 minuter glödhete Guillermo Molins.
Gå till toppen