Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norska Top-Toy i konkurs

Beskedet att leksakskedjorna BR Leksaker och Toys R Us gick i konkurs upprörde många kunder, men presentkort ska återbetalas enligt löften från bolaget. ArkivbildBild: Ingrid Dahlbäck/TT
Det norska dotterbolaget i den danska leksakskoncernen Top-Toy har ansökt om konkurs i en norsk domstol, skriver Top-Toy i ett pressmeddelande.
Den norska verksamheten fortsatte att hålla sina 56 butiker i Norge öppna när moderbolaget Top-Toy A/S i Danmark gick omkull i slutet av 2018. Men det norska bolagets jakt på nya investerare har gått dåligt och utan leveranser från Danmark har verksamheten inte gått att driva vidare.
Det norska bolagets konkursbo kommer nu förvaltas av advokat Thomas Piro från advokatfirman Kvale, som ska sälja ut kvarvarande tillgångar.
Drygt 700 anställda i Norge berörs av konkursen.
Den danska dagligvaruhandelskoncernen Salling Group, som bland annat äger butikskedjan Netto, köpte tidigare i januari konkursboet efter Top-Toy och tog därmed över koncernens varulager och varumärket BR.
Butikslokaler och varumärket Toys R Us ingick inte i denna affär.
En svag julhandel var droppen som fick bägaren att rinna över för Top-Toy som inför konkursen i slutet av december i fjol hade fått en ansökan om rekonstruktion godkänd av både långivare och domstol.
Gå till toppen