Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Söker sanningen om ”Sveriges farligaste man”

Sveriges farligaste man – eller en charmig Robin Hood-karaktär? För att komma bakom fasaden på den ökände brottslingen Lars-Inge Svartenbrandt har Daniel Fridell och Ola Brising skrivit en bok i genren true crime.
– 90 procent är sant men en del är dramatiserat. Vi har försökt få fram vem han var – även om han visade flera olika sidor av sig själv, säger Ola.

Svartenbrandt hann aldrig sitta fängslad på Långholmen, men blev utvärderad på den psykiatriska avdelningen när han var 17–18 år gammal, berättar Ola Brising.Bild: Janerik Henriksson/TT
Åsikterna går isär om Lars-Inge Svartenbrandt, som dog i en brand 2016. Hans liv som en av Sveriges mest omskrivna brottslingar fortsätter att fascinera och efter att ha kokat ned 100 timmars material till en tre timmar lång dokumentärserie hade regissören Daniel Fridell en önskan om att berätta historien i ett längre format.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen