Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klimatfilosof: Thunbergs projekt är dömt att misslyckas

Roy Scranton lindar inte in sitt budskap. Det är redan kört, vi måste sluta hoppas på vår överlevnad och påbörja en palliativ vård av mänskligheten.
– Jag känner mig ibland som en domedagsprofet som gör folk deprimerade. Men det här måste sägas, säger klimatfilosofen och skribenten till TT.

"Det finns egentligen inget mer att säga", säger klimatfilosofen och skribenten Roy Scranton, gäst på Göteborgs filmfestival. Allt hopp är redan ute, är hans budskap.Bild: Thomas Johansson/TT
Det gigantiska rymdskeppet Aniara är på väg från den totalförstörda Jorden mot det nyligen koloniserade Mars när en olycka inträffar. I filmatiseringen av Harry Martinsons epos "Aniara" (i regi av Pella Kågerman och Hugo Lilja) får vi se hur skeppet börjar sväva fritt ute i den svarta rymden. Åren går, en fatalistisk vardag, inte utan kris och panik, infinner sig. Men så tänds ett nytt hopp när en räddningssond syns i fjärran.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen