Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidigare landshövding blir ordförande för Min Doktor

På onsdagen tillträdde Cecilia Schelin Seidegård som ny ordförande för Malmöbolaget Min Doktor. Hon tar över posten efter Lars Jörnow, medgrundare av riskkapitalbolaget EQT Ventures.

Cecilia Schelin Seidegård är ny styrelseordförande för Malmöbolaget Min Doktor.Bild: Min Doktor
För knappt två år sedan investerade EQT Ventures 218 miljoner kronor i Min Doktor och blev storägare i den digitala vårdgivaren.
Drygt ett år senare, i september förra året, satsade ICA-gruppen sammanlagt en halv miljard kronor i Min Doktor och blev därmed största ägare i Malmöbolaget. Icas investering handlade dels om 335 miljoner kronor kontant i Malmöbolaget för att finansiera fortsatt expansion. Dels lyftes åtta Apoteket Hjärtats Minutkliniker, som ägs av Ica-gruppen, över i Min Doktor till ett värde av 225 miljoner kronor.
Nu förbereder Min Doktor för att öppna ytterligare 13 kliniker under året.
– Sverige har hög kompetens inom både teknik och sjukvård, men har stora utmaningar kring tillgänglighet och bemötande i vården. Där vill jag tillsammans med Min Doktor göra skillnad och modernisera vården, kommenterar Cecilia Schelin Seidegård.
Gå till toppen