Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fransk spelare testas av LB07

LB07 testar en fransk mittfältare när laget på tisdagen spelar årets första träningsmatch mot danska Bröndby.

Renee Slegers är redo för säsongens första träningsmatch med LB07.Bild: Sven-Erik Svensson
LB07:s tävlingspremiär – ett cupmöte med FC Rosengård – ligger bara två veckor bort.
Pusselbitar i ett nytt lagbygge börjar falla på plats för den nya nederländska tränaren Renee Slegers, som tog över vid årsskiftet.
– Många ser oss som unga, men jag väljer att se det som att alla har blivit ett år äldre än i fjol, säger Renee Slegers.
Mittfältsdynamon Anna Welin är ett tungt tapp på mittfältet. En aktuell testspelare kan kanske fylla luckan.
– Vi har haft en fransk spelare här på träning och tanken är att hon ska spela mot Bröndby. Hittills har vi varit imponerade, säger Renee Slegers och berättar att fransyskan Doriane Pau närmast ansluter från en tid i Ungern där hon spelat med ett ungdomslag för killar.
– Det tycker jag också att man kan se i hennes spel. I den miljön behöver du utföra sina aktioner snabbare och det är hon duktig på.
Tidigare har 21-åringen representerat Toulouse och franska u-landslaget.
Förstärkningar som redan är klara är amerikanska mittfältaren Erin Günther – ansluter från IFK Kalmar – liksom finska målvakten Vera Varis, som närmast kommer från universitetsfotboll i USA.
Den allsvenska Malmöklubben tappade förutom Anna Welin även tongivande Anna Björk Kristjansdottir (PSV) samt Rakel Hönnudottir (Reading), Emma Lind (FC Rosengård) och Julia Welin (Borgeby).
Den senaste tiden har klubben gjort klart med några bekanta LB07-namn samt lyckats förlänga med Mia Persson, Eveliina Parikka och Malin Winberg.
Mittfältaren Sophie Sundqvist och mittbacken Saga Ollerstam har återvänt till klubben. Skadeförföljda Hanna Terry har gjort framsteg i sin rehabilitering och har förhoppningar om att kunna göra comeback under året.
Hela tränarstaben är ny och Renee Slegers tror det ska ge effekt.
– Vi har försökt få till en professionalisering och ett nytt arbetssätt där helheten för spelarna ska stå i fokus. Vi tror att mår man bra så presterar man också bättre på planen, säger nederländskan som bland annat har erfarenhet av spel i Linköping och landslaget.
Förändringar i LB07
Nyförvärv: Andrea Thorisson, Kungsbacka DFF, Erin Gunther, IFK Kalmar, Nathalie Persson, Sporting Lissabon, Vera Varis , University of Central Florida, Sophie Sundqvist, Bröndby, Saga Ollerstam, Kungsbacka.
Förluster: Anna Welin, Kristianstad, Emma Lind, Rosengård, Julia Welin, Borgeby, Anna Björk Kristjánsdóttir, PSV Eindhoven, Rakel Hönnudottir, Reading, Kreeta-Liisa Yli-Säntti, klubb ej klar, Alice Magnusson, klubb ej klar.
Gå till toppen