Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

M KU-anmäler Löfven och förre energiministern

Moderaterna anmäler både Stefan Löfven (S) och förre energiministern Ibrahim Baylan (S) till konstitutionsutskottet. Arkivbild.Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Ordföranden i riksdagens näringsutskott, Lars Hjälmered (M), anmäler statsminister Stefan Löfven (S) och tidigare energiministern Ibrahim Baylan (S) till konstitutionsutskottet (KU) med anledningen av turerna i det statliga bolaget Svenska kraftnät, skriver Dagens Nyheter.
Tidningen har i en serie artiklar granskat bolaget och avslöjat bland annat misstänkta jävskopplingar och brister i säkerhetsskyddsarbetet.
– Jag tycker att de uppgifter som återkommande har funnits i Dagens Nyheter är så pass allvarliga att jag ställer mig frågan: har de fullföljt sina plikter? Jag är faktiskt inte säker på att Ibrahim Baylan och regeringen har gjort det. Då tycker jag att det är rimligt att KU klarar ut detta på ett klokt sätt, säger Lars Hjälmered, till DN.
Gå till toppen