Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Drömbokningen klar – David Guetta till Big Slap i Malmö

Housefestivalen Big Slap i Malmö slår på stort i sommar. Nu har de gjort klart med festivalens största artist hittills: David Guetta. ”Det här kommer att bli den fetaste lineupen vi någonsin haft”, säger Big Slap-arrangören Ali Eftekhari.

David Guetta vid MTV-galan i Bilbao förra året.Bild: Stuart C. Wilson
Tiesto, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Angello, Eric Prydz, Steve Aoki, Hardwell. Dragplåstren har varit många under housefestivalen Big Slaps första sex år. Men år sju kommer det allra största. Artisten som arrangören Ali Eftekhari har velat ha sedan dag ett. Världsstjärnan David Guetta är klar för sommarens Big Slap på Tallriken i Pildammsparken.
– Han är den största av alla artister i genren. Tittar man på antal fans på sociala medier och vilka hits han har haft så är han hästlängder före alla andra, säger Ali Eftekhari.
David Guetta har räknats som en av världens största dj:s de senaste tio åren och har kallats ”The Grandfather of EDM”. Han har gjort låtar med Sia, Nicki Minaj, Usher, Kelly Rowland, Zara Larsson, John Legend och Justin Bieber som har blivit världshits. Låtar som ”Titanium” och ”2U” har över 500 miljoner lyssningar på Spotify.
Vad är det som gör honom speciell?
– Han är ju ingen dj på det sättet, utan mer en producent som gör låtar med världsartister. Många andra dj:s har gjort en-två hits, men David Guetta kan leverera en och en halv timme med bara egna hits.
Det här är faktiskt inte första gången som Ali Eftekhari bokar David Guetta till Malmö. Redan 2009 när Guetta precis slagit igenom bokade han och Eric Ebbing den franske dj:n till en konsert på Slagthuset i Malmö.
– Det var den första stora EDM-konserten i Malmö och den sålde slut på två timmar. Det var hysteriskt, men sedan dess har han ju fullkomligt exploderat, säger Ali Eftekhari.
Vad är det som gör att han kommer nu?
– Vi har bearbetat honom i sju år. Han har haft ett samarbete med Live Nation och Summerburst som har gjort det svårt för oss. Men ryktet om Big Slap har spritt sig och många andra artister pratar gott om oss, så nu blir det av. Det här är jäkligt stort för oss, säger Ali Eftekhari.
Hur mycket dyrare är det att få hit David Guetta än era tidigare dragplåster?
– Det här är ju den klart dyraste artisten vi någonsin haft. Jag kan inte säga belopp, men jag skulle kunna säga att han kostar lika mycket som våra två headliners förra året tillsammans.
Vad betyder det för Big Slap att ha en sådan stor artist på plats?
– Det innebär att festivalen kan ta ett nästa steg. Jag har redan bokat alla artisterna till i år och vi kommer att avslöja namnen löpande under våren, men det här kommer att bli den fetaste lineupen vi någonsin haft.
Du kan inte avslöja något mer av programmet?
– Nej, men jag kan säga att den sista artisten vi kommer att avslöja också är en artist jag jobbat länge på att få hit. Kanske inte sju år, men åtminstone fem.
Strax före jul kunde Dygnet Runt avslöja att Big Slap i år får ett lillasyskon i festivalen High Five som Ali Eftekhari också ligger bakom. High Five arrangeras helgen innan Big Slap och dit har de bokat norska tvillingduon Marcus & Martinus samt flera ännu hemliga artister. Men nu avslöjar Ali Eftekhari att det kommer att bli ytterligare en festival i Pildammsparken i sommar.
– Big Slap är den 3 augusti och High Five den 27 juli, men vi kommer faktiskt att ha ytterligare en festival på Tallriken den 2 augusti. Det blir dock i en helt annan genre. Mer säger jag inte, säger Ali Eftekhari.
Fakta

Tidigare dragplåster på Big Slap

2013: Dimitri Vegas & Like Mike, Sebastian Ingrosso och NIcky Romero.

2014: Steve Aoki, Showtek och Afrojack

2015: Dimitri Vegas & Like Mike, Blasterjaxx och Showtek

2016: Eric Prydz, Steve Angello och Blasterjaxx. Samt en separat konsert med Avicii.

2017: Hardwell, Axwell, Alesso och Steve Aoki.

2018: Tiesto, Afrojack och Rebecca & Fiona.

Fakta

Världens största dj:s

Varje år arrangerar den brittiska tidningen DJ Magazine en omröstning om vilka som är världens 100 största dj:s. Även om listan har blivit kritiserad så är den fortfarande en maktfaktor i dj-branschen. 2011 rankades David Guetta som etta i världen och sedan dess har han legat på topp-10. Just nu ser listan ut så här:

1. Martin Garrix

2. Dimitri Vegas & Like Mike

3. Hardwell

4. Armin van Buuren

5. David Guetta

6. Tiesto

7. Don Diablo

8. Afrojack

9. Oliver Heldens

10. Marshmello

Andra tidigare Big Slap-bokningar:

11. Steve Aoki

12. R3hab

15. Avicii

16. Dvbbs

20. Eric Prydz

22. Fedde Le Grand

27. Nervo

28. Headhunterz

37. Blasterjaxx

41. Axwell & Ingrosso

43. Nicky Romero

45. Alesso

58. Steve Angello

Gå till toppen