Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska elbilen har dragit in 15 miljoner i crowdfunding

Elbilstillverkaren Uniti har tagit in 15 miljoner kronor på den brittiska crowdfundingplattformen Crowdtube. En lyckad kampanj enligt biltillverkaren, inför deras lansering år 2020.

Den skånska elbilen Uniti har dragit in 15 miljoner kronor via crowdfunding.Bild: Karl-Fredrik von Hausswolff
Uniti har varit ett community-drivet varumärke sedan starten 2015, när projektet startade som ett forskningsprojekt vid Lunds universitet.
Hittills har Uniti engagerat 3200 investerare från 70 länder via crowdfunding.
En slags förproduktionsmodeller kommer att avtäckas senare i år och de första leveranserna kommer att ske kort därefter, enligt ett pressmeddelande från Uniti.
Uniti har tidigare sagt att en produktion ska förläggas i Landskrona, en plan som de senare har vacklat om. Designmässigt har Uniti också tänkt om. Ursprungligen var den kommande elbilen klassad som en tung fyrhjuling, nu ska man istället satsa på att bygga ett elfordon som kategoriseras som en ”riktig” personbil.
Den tekniska förändringen kan också innebära att slutpriset för en Unit blir högre än som tidigare angetts.
Gå till toppen