Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Morgondagens kollegor ställer krav på framtidens arbetsgivare

Respekt och rättvisa står högt på kravlistan som dagens femtonåringar ställer på framtida chefer och ledare. Men inte om tio år när de kommer ut på arbetsmarknaden – utan redan idag.
– Jämställdhetsfrågan är viktigast för oss i den nya generationen, säger Hanna Geimer, 15 år.

"Jag tror att det öppnade ögonen på många." Hanna Geimer, Ella Björkdahl, Daniel Mannfalk Boesen, Oskar Davidson och klasskamraterna i årskurs nio på Skanör-Falsterbo Montessoriskola höll presentation för näringslivet om vilka frågor de vill att framtida arbetsgivare ska prioritera.Bild: Micaela Landelius
Efter jul fick niorna på Skanör-Falsterbo Montessoriskola ett spännande uppdrag: att coacha näringslivet i frågor som dagens ungdomar tycker att framtida arbetsgivare bör ta ställning till. Beslut som kretsar kring etik och värdegrund, men som också handlar om arbetsklimat och personlig utveckling. Det resulterade i en presentation – och diskussion – med och för ett sjuttiotal företagare på Media Evolution i Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen