Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCR-tränaren: ”Om vi vill vara ett guldlag behöver vi förstärka”

FCR-tränaren Jonas Eidevall efterlyser förstärkningar.
– Om vi vill vara ett guldlag behöver vi förstärka truppen. Utan tvivel är det så. Det är bara att titta på vem som har lämnat, säger Jonas Eidevall, FC Rosengårds huvudtränare.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall,Bild: MATHILDA AHLBERG
FC Rosengård har tappat tre landslagsspelare inför säsongen: danska Simone Boye Sørensen gick till Bayern München, svenska Hanna Folkesson till Djurgården och spanska Celia Jiménez Delgado till Seattle. Dessutom bröt mittbacken Mie Leth Jans, nyförvärv från Manchester City, foten tämligen omgående.
Danskan hoppade på kryckor i samband med träningsmatchen mot Vittsjö, 1–2. En match där FC Rosengård långa stunder var spelförande, men Vittsjö kunde effektivt avslöja blottorna.
Dessutom saknade FCR försvararen Nathalie Björn.
– På grund av sviterna efter en hjärnskakning, som hon fick i matchen mot Växjö. Vi hoppas att hon kan börja träna igen i veckan, säger Jonas Eidevall.
Har in en rekryteringsplan för ytterligare en backspelare?
– Nej, det tror jag inte det omedelbart finns från klubbens sida. Vi har en tunn trupp. I höstas pratade vi om att en av anledningarna till varför vi inte orkade i slutändan var att vi hade en tunn trupp. Från den truppen har vi tagit bort tre spelare med A-landslagsmeriter, säger Jonas Eidevall.
Senast FC Rosengård vann SM-guld var 2015.
Gå till toppen