Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppstickaren Lund får ta omväg till slutspel

Från kvalfrossa till vittring på slutspel – mycket har hänt med Lunds volleybollherrar på bara ett år. – Jag tror att väldigt få av topplagen vill möta Lund i ett slutspel, säger klubbchef Stefan Sjöström.

Lunds Oskar Borna, Martin Bergman och August Borna i en match mot Örkelljunga.Bild: MATHILDA AHLBERG
Som nykomling fick Lund kämpa för sin existens i högsta serien förra säsongen. Nu ska det mycket till för att laget ska missa slutspel, men det blir en snårigare väg än man hade trott och hoppats på bara för några dagar sedan.
Laget spelade sin sista match i grundserien på lördagen och behövde slå Vingåker för att säkra en femteplats i elitserien och därmed vara direktkvalificerade till slutspelet, men förlorade 2–3.
– Då var Sollentuna tvungna att tappa poäng mot Falköping i sin sista seriematch på söndagen men vann med 3–1. Till slut handlade det om ett sets fördel för deras del, så det var jämnt och spännande in i det sista, konstaterar Stefan Sjöström.
Det positiva är att slutspelsjakten går vidare i en fortsättningsserie där Lund går ut i ledning. Som sexa och bäst placerad på grundseriens undre halva får laget med sig maximala åtta poäng och det gäller att bli topp tre av fyra lag.
– Det ser väldigt bra ut med tanke på poängen som vi får med oss in, säger Stefan Sjöström.
– Väl i ett slutspel tror jag att vi kan överraska, jag tror att väldigt få av topplagen vill möta Lund. När våra spelare får till det så kan vi slå Linköping på bortaplan med 3–0 till exempel, fortsätter han.
Vad är förklaringen till lyftet som du ser det?
– Killarna har ett år under bältet i elitserien, så de är lite mer rutinerade och vet mer vad som krävs. Sedan har vi lyckats rekrytera bra och få ihop det med våra Lundakillar.
Spelande tränaren Faeez Alloush leder poängligan och återvändande landslagsmannen August Borna gör också mycket poäng. Lund har dessutom fått tillbaka centern Martin Bergman från Ystad.
Gå till toppen