Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya samtal om Jemenfångar hålls i Amman

De senaste samtalen om fångutväxling i Amman, Jordanien, följdes av frigivningar från bägge håll. Arkivbild från 19 januari.Bild: Raad Adayleh/AP/TT
Parterna i Jemenkriget kommer att träffas i Jordanien denna vecka för fortsatta diskussioner om utbyte av fångar, meddelar FN.
Fångutväxlingen – som omfattar runt 15 000 personer på vardera sidan – avtalades vid fredskonferensen i Sverige i början av december. I uppföljande samtal i jordanska Amman i mitten av januari lämnade bägge sidor över listor på önskade frigivningar och förra veckan släppte huthierna en saudisk fånge, varpå den saudiskbackade regeringen släppte sju huthier.
När parterna träffas i Jordanien på onsdag kommer FN-sändebudet Martin Griffiths att närvara, samt företrädare för Internationella röda korskommittén.
På söndagen höll den avgående chefen för FN:s Jemenobservatörer, Patrick Cammaert, nya fredssamtal med en delegation från den internationellt erkända regeringen ombord på ett fartyg i Röda havet, då man inte kunnat hitta en mötesplats i Jemen.
Gå till toppen