Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya samtal om Jemenfångar hålls i Amman

De senaste samtalen om fångutväxling i Amman, Jordanien, följdes av frigivningar från bägge håll. Arkivbild från 19 januari.Bild: Raad Adayleh/AP/TT
Parterna i Jemenkriget kommer att träffas i Jordanien denna vecka för fortsatta diskussioner om utbyte av fångar, meddelar FN.
Fångutväxlingen – som omfattar runt 15 000 personer på vardera sidan – avtalades vid fredskonferensen i Sverige i början av december. I uppföljande samtal i jordanska Amman i mitten av januari lämnade bägge sidor över listor på önskade frigivningar och förra veckan släppte huthierna en saudisk fånge, varpå den saudiskbackade regeringen släppte sju huthier.
När parterna träffas i Jordanien på onsdag kommer FN-sändebudet Martin Griffiths att närvara, samt företrädare för Internationella röda korskommittén.
På söndagen höll den avgående chefen för FN:s Jemenobservatörer, Patrick Cammaert, nya fredssamtal med en delegation från den internationellt erkända regeringen ombord på ett fartyg i Röda havet, då man inte kunnat hitta en mötesplats i Jemen.
Gå till toppen