Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre Malmölinjer berörs av Skånetrafikens sparförslag

Linje 6 får färre hållplatser, Linje 33 rätas ut och det blir glesare mellan kvällsturerna på linje 34. Så ser besparingsförslaget ut för busstrafiken i Malmö ut, på fredag ska kollektivtrafiknämnden ta ställning till det.

Skånetrafiken vill snabba på resorna till Triangeln för linje 6.Bild: Bengt Arvidson
Linje 6 går mellan Klagshamn och Toftanäs, förslaget innebär att linjens körväg rätas så att den går via Pildammsvägen med ett stopp vid Sus. Hållplatserna Värmlandsplan, Dalaplan, Södervärn och Tandvårdshögskolan försvinner i så fall.
Förslaget förutsätter att Malmö stad bygger nya hållplatser på Pildammsvägen.
Läs också Skånetrafiken måste spara – glesa busslinjer drabbas
Även linje 33, Ön-Värnhem, föreslås få en rätare körväg. Den föreslagna rutten går vi Kalkbrottsgatan i ställen för Järnvägsgatan. Skånetrafiken menar att det ger en snabbare och punktligare linje. Även denna förändring kräver nya busshållplatser eftersom stoppet i Limhamn centrum flyttas till Kalkbrottsgatan.
Linje 34 föreslås få en glesare trafik från klockan 18.30 från Värnhem till Sibbarp. Det blir 30-minuterstrafik i stället för som idag: 20 minuter mellan turerna.
Sparåtgärderna väntas gälla från i höst.
Gå till toppen