Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andreas Ekström: Vad läser de på Dagens Nyheter?

Andreas Ekström anar ett mönster hos kritikerpriset Lagercrantzen.

Jens Liljestrand, författare och biträdande kulturchef på Expressen.Bild: Fredrik Persson/TT
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Dagens Nyheters kritikerpris "Lagercrantzen" har välförtjänt tilldelats tidigare DN-medarbetaren Jens Liljestrand.
DN:s faktaruta vid tillkännagivandet ser ut så här: Tidigare har Aase Berg, Per Svensson, Katrine Marçal, Sara Danius, Eric Schüldt, Lena Andersson, Ola Larsmo och Malena Rydell fått priset.
Om vi ändå skulle fixa till faktarutan lite, för tydlighets skull: Tidigare har Aase Berg (DN), Per Svensson (DN), Katrine Marçal (DN), Sara Danius (DN), Eric Schüldt, Lena Andersson (DN), Ola Larsmo (DN) och Malena Rydell (SvD, nyligen DN) fått priset.
Lena Andersson, DN.Bild: Thomas Löfqvist
Skulle det vara så att även Eric Schüldt har medverkat mycket i DN och vi har missat det, så får vi förstås be om ursäkt. Och i sanningens namn har ju vissa av de här pristagarna blivit medarbetare efter att de har fått priset – eller tvärtom hunnit gå vidare. Så det är inte fullt så fruktansvärt illa med egenberömmet som det ser ut.
Gå till toppen