Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anonym donation såldes för flera tusen

Lions Club Reng Höllviken tog för ett par veckor sedan emot bronsskulpturen som vilken annan donation. I lördags såldes den på auktion för 10 500 kronor.

Manfred Kieselbach (1935—2018) är konstnären bakom bronsskulpturen.Bild: Stockholms Auktionsverk
Anonyma donationer är ingenting ovanligt för Lions Club Reng Höllviken. Mycket av det som kommer in går till loppisverksamheten. Men ibland trillar det in saker i deras insamlingscontainer som är utöver det vanliga — den här gången var det en bronsskulptur.
Börje Svensson, som är medlem i klubben, brukar ta sig an saker som är lite svårare att uppskatta värdet på.
— Jag bedömde det som god konst men konstnären är inte så värst känd. Därför var det svårt att riktigt slå fast vad det var och vad den var värd, säger han.
Börje Svensson lade upp skulpturen på en onlineauktion och i lördags såldes den för 10 500 kronor. En glad överraskning för klubbens medlemmar.
— Det var bättre än jag trodde. Jag hade kanske gissat på drygt hälften. Men så är det med auktioner, ibland drar det iväg, säger Börje Svensson.
Det här är dock inte första gången Lions Club Reng Höllviken får in en donation av något högre värde. Rekorddonationen var en vas av keramikern Berndt Friberg som såldes på auktion för hela 42 000 kronor.
Gå till toppen