Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hajpat digitalt klockföretag i Malmö begärs i konkurs

Malmöbolaget Anima, som skulle ta upp kampen med Apple om uppkopplade klockor, begärs i konkurs. Bolaget har ett 60-tal anställda, enligt konkursansökan.

Malmöbolaget Anima grundades av tidigare anställda på Sony Mobile i Lund och har gjort uppkopplade klockor under namnet Kronaby.Bild: Jenny Leyman
Anima grundades av fyra tidigare Sony Mobile-anställda och har utvecklat smarta digitala klockar under namnet Kronaby. Verksamheten har finansierats med riskkapital från den kinesiska elektroniktillverkaren Goertek.
Läs också 8till5 avslöjar: 94 miljoner i kinesiskt riskkapital till nytt Malmöbolag
Under 2017 landade omsättningen på drygt 37 miljoner kronor, men Anima gjorde en rörelseförlust på nära 127 miljoner.
Inte ens kapitaltillskott på flera hundra miljoner kronor från den kinesiska ägaren under de senaste åren har räckt för att ta bolaget till lönsamhet.
"Undertecknat bolag befinner sig på obestånd som ej är av tillfällig art och hemställer därför om att tingsrätten försätter sökanden i konkurs", skriver Animas styrelseordförande Peng Peng och vd Pål Borge i konkursansökan, som lämnades in till Malmö tingsrätt under onsdagsförmiddagen.
I ansökan uppges också att bolaget har ett 60-tal anställda.
Gå till toppen