Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knutstorps vd: ”Publiken kommer inte att märka något”

STCC är konkurs, men på Knutstorp är det fullt fokus på premiären i maj.

Bild: Björn Lilja
Att STCC gick i konkurs slog möjligen ner som en bomb ute i landet. Men inom svensk racing var man förberedd.
– Det är klart att det är jättetråkigt, men det kom inte som en blixt från en klar himmel. Det kommer att byggas upp en ny organisation som tar det här från början och försöker få rätt på svensk elitracing. I det långa loppet kan det här bli riktigt bra, säger Ring Knustorps vd Magnus Öhrström.
Helgen 3-4 maj var tanken att det skulle vara STCC-premiär på just Ring Knutstorp. Och premiär, oavsett vad namnet på huvudklassen blir, kommer det att bli.
– Det går precis som vanligt med de klasser vi brukar köra och publiken kommer inte märka någon skillnad, säger Magnus Öhrström.
STCC växte som en framgångssaga i slutet av 1990-talet. 2011 genomlevde man en bitter strid med utbrytarreglementet TTA och racingen tappade i anseende.
– Den tvisten är nog skuld till mycket skit inom svensk racing fortfarande, men i fjol kändes det som att man glömt det och man gick in i en ny era.
Inför säsongen 2017 införde STCC det framgångsrika reglementet TCR och var under fjolåret det fjärde största TCR-mästerskapet i världen.
– Det var bra startfält och vi hoppas få tillbaka det relativt snabbt. Vi ser en ljus framtid. Det kommer att vara en premiärhelg med flera bra klasser. Inte minst Porsche går in tungt och stöttar svensk racing, säger Magnus Öhrström.
Det blir nu Svenska Bilsportförbundet tillsammans med organisationen bakom TCR-reglementet och banägarna som borgar för en kungaklass 2019 när STCCC-paraplyet försvinner.
– Det är sorgligt, men vi bygger snabbt ett nytt paraply, som förhoppningsvis kommer bli ännu bättre.
En 24-årig era är över och Magnus Öhrsröm lyfter avslutningsvis på hatten för STCC.
– Knutstorp hade inte varit där vi är i dag utan dem. STCC var som en blåslampa som såg till att alla faciliteter fanns på plats och anläggningarna var på topp. Man har gjort jättemycket för svensk racing.
Gå till toppen