Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lastbilsbrand på E6 orsakade långa köer

En lastbil började brinna på E6 på onsdagsmorgonen och har under morgon och förmiddag orsakat långa köer söder om Landskrona. Vid lunchtid på onsdagen var bärgningsarbetet klart och trafiken flöt som vanligt.

En lastbil som brann vid trafikplats Lundåkra på E6 har orsakat köer i norrgående riktning på E6 Trafikverket uppmanar den som är ute och kör på E6 att ta av vid trafikplats Flädie.Bild: Läsarbild
Enligt larmet, som kom vid kvart i åtta på morgonen, så kommer det vit rök från lastbilen. Det brann i lastbilens ena framhjul, berättar Calle Persson, informatör vid polisens Länskommunikationscentral i Region Syd.
Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, beskrev det som rökutveckling från motorutrymmet snarare än en brand. Lastbilen hade också läckt någon sorts vätska, dock inte drivmedel, som räddningstjänsten sanerade.
Trafiken påverkades i norrgående riktning från trafikplats Löddeköpinge och trafikplats Lundåkra, med långa köer. Trafikverkets uppmanade trafikanter att ta av från E6 vid trafikplats Flädie. Vid lunchtid på onsdagen var bärgningsarbetet färdigt och trafiken flyter på som vanligt på platsen.
Gå till toppen