Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: P-skiva i mobiltelefonen – inte bara i smarta mobiler

Vi kommer att förtydliga informationen om hur man parkerar med hjälp av mobilen, skriver Ambjörn Persson på Parkering Malmö.Bild: Anders Malmberg
Svar till Kenneth Riggberger, Sydsvenskan den 29 januari.
Läs också Man måste ha en särskild sorts telefon för att parkera
Tack för dina synpunkter om parkeringen vid Malmö ridklubb.
På parkeringen vid Malmö ridklubb kan man inte parkera med en vanlig p-skiva utan man använder sig av en p-skiva via mobilen. Så långt är allt rätt! Dock stämmer det inte att man måste ha en smart mobil för att parkera där. Det går bra att parkera via sms. Det krävs då heller ingen registrering eller annan inloggning hos någon av operatörerna för mobiltelefonparkering. Man följer instruktionerna för sms-parkering på informationsskylten för att starta sin parkering.
Idag finns det många bilister som är osäkra på hur en vanlig p-skiva ska användas och som anger felaktiga tider eller missar sluttiden på sin parkering. Med p-skivan i mobilen undviker man dessa misstag. Man får då påminnelser när tiden för parkeringen går ut och man kan också välja att förlänga parkeringstiden om man inte är klar med sitt ärende. Enkelt och smidigt tycker många!
För att öka förståelsen för hur man parkerar på Malmö ridklubb kommer vi se över skyltningen och förtydliga informationen om hur man använder p-skiva i mobilen.
När det gäller din fråga om parkeringsplatser för rörelsehindrade så har vi också uppmärksammat att det saknas sådana platser på ytan, vilket kommer att åtgärdas inom kort då två p-platser för rörelsehindrade ska skyltas upp.

Ambjörn Persson

Förvaltare på Parkering Malmö
Gå till toppen