Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inge Thulin slutar som arbetande styrelseordförande för 3M

Det amerikanska konglomeratet 3M:s arbetande styrelseordförande Inge Thulin ställer inte upp till omval och kommer gå i pension den 1 juni 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inge Thulin från Malmö går i pension i juni.Bild: JENNY LEYMAN
Det var den 30 juni 2018 som Inge Thulin gjorde sin sista dag som vd för 3M efter sex år på posten för att istället bli arbetande styrelseordförande för konglomeratet. På onsdagen meddelade 3M att Inge Thulin lämnar bolaget och går i pension de 1 juni.
Som ny ordförande har 3M:s styrelse nominerat bolagets vd Mike Roman.
– Jag är stolt över 3M, personalen och vad vi åstadkommit tillsammans. Jag har känt och arbetat väldigt nära Mike, inklusive sedan han utsågs till vd. Jag är väldigt säker på att 3M:s bästa dagar ligger framför bolaget och Mike kommer göra ett fantastiskt jobb med att leda 3M in i framtiden, säger Inge Thulin i ett pressmeddelande.
3M har omkring 93.000 anställda och en omsättning på omkring 33 miljarder dollar.
– Jag tackar Inge för hands ledarskap och partnerskap under min karriär och speciellt under det senaste året i hans roll som arbetande styrelseordförande, säger Mike Roman i en kommentar.
Inge Thulin drog in 179 miljoner kronor som vd under 2017, rapporterade Di i maj förra året. Värdet på hans aktier uppskattades då till 2,5 miljarder kronor.
Läs också Topp-skåningen slutar som vd för post-it-bolaget
Gå till toppen