Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjödin: "Jag tänkte det värsta tänkbara"

Flera svenska landslagssimmare – samt ex-stjärnan Therese Alshammar – var ombord på det flygplan som efter bombhot tvingades landa på Arlanda. – Man tänker det värsta tänkbara, säger Simon Sjödin.

Simon Sjödin. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Planet från flygbolaget Norwegian var på torsdagsförmiddagen på väg till Nice, dit simmarna skulle för en tävling, som startar på fredag, och ett träningsläger. Planet var i höjd med Växjö när det tvingades vända efter hotet.
– Man tänker det värsta tänkbara. Jag tänkte direkt på fotbollsspelaren i Nantes (Emiliano Sala) som störtade med planet i Engelska kanalen. Det var läskigt, säger OS-simmaren Simon Sjödin till Expressen.
En simmargrupp på ungefär tio personer var med på resan.
– Men det verkar inte vara någon fara med dem, jag har pratat med dem, säger Anna Hammar, pressansvarig på Svenska simförbundet, till TT.
På den preliminära anmälningslistan till tävlingen i Nice finns Sara Junevik, Hanna Rosvall, Michelle Coleman, Nils Liess, Erik Persson, Robin Hanson, Isak Eliasson och Gustaf Dahlman.
Även landslagstränaren Johan Wallberg och tidigare simstjärnan Therese Alshammar var med på planet. Däremot inte Sarah Sjöström, uppger hennes agent för TT.
Ett nytt plan med en ny besättning har satts in med avgångstid klockan 22 på torsdagskvällen.
– Vi hoppas på att kunna åka och utgår från att stå på startpallen i morgon, säger Sjödin.
Gå till toppen