Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöbo åtalas för ”otrohetskontroll” mot sin fru inför deras barn

Den 37-årige mannen ville kontrollera om hans fru varit otrogen – och utsatte henne då för handlingar som åklagare rubricerar som våldtäkt. Mannens ”undersökning” skedde inför parets dotter, enligt polisutredningen.

Händelsen inträffade den 4 januari i familjens gemensamma bostad och ska ha varit kulmen på ett antal brott mot kvinnan som 37-åringen nu åtalas för.
Det handlar om flera fall av olaga hot där mannen bland annat ska ha hotat att kasta kokande vatten på frun.
Kammaråklagare Cindy Costéus menar att dessa hot ledde till att kvinnan kände allvarlig rädsla när hon senare utsattes för händelsen som rubriceras som våldtäkt – och därmed befann sig i en särskilt utsatt situation.
Att parets dotter blev vittne till ”undersökningen” anses bidra till detta, eftersom kvinnan därför inte vågade göra motstånd.
Bevisningen mot 37-åringen består av förhör med kvinnan och personer i hennes närhet som ska vittna om vad hon berättat för dem – och den rädsla hon känt.
Den 37-årige mannen nekar till brott. I förhör medger mannen att han tagit initiativ till ”undersökningen” eftersom han misstänkte att hans fru var otrogen. Men hon deltog frivilligt, hävdar han.
Han har heller aldrig hotat sin fru, uppger mannen.
– Han kommer att utveckla sin inställning under rättegången, säger hans försvarare Fredrik Ehrnford.
37-åringen förekommer inte belastningsregistret sedan tidigare. Han är medborgare i ett annat land. Cindy Costéus yrkar på att han ska utvisas dit om han döms för brotten han åtalats för.
Gå till toppen