Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöfestivalveteraner startar rockfestival i Folkets park

Rock Stage har i många år varit en återkommande scen på Malmöfestivalen. Nu startar föreningen bakom en helt ny rockfestival med band som LOK och Evergrey på scenen. I vår äger den första Malmö Rock Festival rum i Folkets park – och planen är att det ska bli många fler.

Va! Rocks spelar på Rock Stage under Malmöfestivalen 2018. Här Ida Vollmer och Jalle Lorensson som gästade på munspel.Bild: Lars Brundin
2015 var det premiär för Rock Stage på Malmöfestivalen och sedan dess har scenen huserat på Norra Vallgatan, mitt emot Malmö centralstation.
Scenen drivs av den ideella föreningen Rock Stage Malmö som förra året även arrangerade tredagarsfestivalen Melodic Rockfest Scandinavia på Slagthuset. Nu startar de en endagsfestival med fokus på rock och hårdrock.
– Vi ville ha en riktig rockfestival i Malmö. Det finns inte så många sådana festivaler här – så vi tänkte att vi skapar en själva. Tanken har funnits där länge i och med att många i gruppen är från Malmö, säger Dea Reuter, pressansvarig på Malmö Rock Festival.
Malmö Rock Festival intar Folkets park med två scener den 25 maj.
– Folkets park ligger centralt i Malmö och det är väldigt fint där så det var givet för oss att vi ville ha festivalen där, säger Dea Reuter.
Totalt kommer ett tiotal artister att spela. Redan nu står det klart att Göteborgsbanden LOK och Evergrey intar scenerna.
Evergrey, med sångaren och gitarristen Tom S Englund i täten, albumdebuterade 1998 med ”The Dark Discovery” och har sedan dess släppt skivor som ”In Search Of Truth” och ”Monday Morning Apocalypse”.
Göteborgsbandet LOK återförenas, efter 17 års tystnad, för en sommarturné i år. De passar samtidigt på att fira att det är 20 år sedan deras debutskiva ”Naken, blästrad och skitsur” släpptes.
– Det är skitkul att LOK återförenas. De har valt ut ett fåtal festivaler att spela på – och vi är en av dem, säger Dea Reuter.
Kommer Malmö Rock Festival att bli ett återkommande evenemang?
– Ja, det är absolut drömmen. Musiken skapar en fantastisk mötesplats och bygger broar – något som vi behöver just nu mer än någonsin.
Gå till toppen