Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

S tappar efter regeringsbildningen

Den enda statistiskt säkra förändringen i mätningen sker för Socialdemokraterna. De tappar 2,8 procentenheter – vilket ger dem 29 procent av väljarstödet. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Socialdemokraterna har tappat stöd av väljarna sedan regeringsfrågan blev klar. Det visar SVT/Novus senaste väljarbarometer. S tappar 2,8 procentenheter, till 29 procent, vilket är den enda statistiskt säkra förändringen i mätningen.
Väljarbarometern visar också att Liberalerna statistiskt säkert hamnar under spärren på fyra procent, då de noteras för 2,7 procent. Hamnar under spärren gör även Miljöpartiet med 3,4 procent.
Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti i mätningen med 21,2 procent av väljarstödet. Vänsterpartiet får 9,1 procent, och Kristdemokraterna 7,4 procent. Moderaterna noteras för 18,3 procent, och Centerpartiet hamnar på 7,5 procent.
För undersökningen har Novus intervjuat 3 045 personer per telefon från den 14 januari till den 3 februari. Undersökningen genomförs med ett riksrepresentativt urval av svenska medborgare över 18 år.
Gå till toppen