Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vi trodde att vi röstade på begränsad invandring

Ola Fischer hänvisar till Migrationsverkets prognoser för de kommande åren.Bild: Adam Wrafter/SvD/TT
Göran Persson kommenterade i Expressen den 4 september 2018 Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren med orden ”Det är skrämmande. Det går inte. Vi tar emot flest invandrare i Europa i relation till vår befolkning. Det där går inte att svälja. Det gör att vi under lång tid kommer att ha en situation i våra kommuner där människor är öppet arbetslösa och har svårt att komma in på arbetsmarknaden”.
Under tryck från Sverigedemokraternas framgångar i väljaropinionen ändrar Socialdemokraterna sin invandrarpolitik radikalt inför valet. De går till val på en restriktiv invandrarpolitik. Centern och Miljöpartiet klamrar sig dock fast vid en naiv och orealistisk invandrarpolitik. Det avtal mellan S, MP, C och L som ligger till grund för vår nya regering innebär att centern med 7,5 procent av väljarkårens stöd tvingat Socialdemokraterna till en ny kovändning. Sverige ska ta emot ännu fler invandrare än vad de ”skrämmande” prognoserna visade hösten 2018. Det är beklämmande att höra Morgan Johansson försöka motivera regeringens nya invandringspolitik med ord som medmänsklighet och humanism. Är Göran Persson och vi andra omänskliga och inhumana som sedan länge insett att svensk invandringspolitik är orealistisk? Det måste vara medmänskligare och humanare att våra äldre kan ha en vettig pension och en bra vård än att vi ska försörja arbetslösa invandrare under lång tid. Det är skrämmande när makthungern går före omtanken om väljarna och vad majoriteten av väljarna tycker.
Kovändningen i invandringspolitiken är dessutom ett svek mot oss väljare som trodde att vi röstade på en restriktiv invandrarpolitik.
Det är skrämmande! Hur kunde det bli så här?
Det är bra nog med en medmänsklig och human invandrarpolitik på EU-miniminivå.

Ola Fischer

Pensionär
Gå till toppen