Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Butik i Eslöv rånades på kontanter

Med drygt en timmes mellanrum utsattes två matvarubutiker i Eslöv för rån och rånförsök på lördagen. I båda fallen har gärningsmännen använt sig av pistolliknade föremål.

Strax före klockan 13 på eftermiddagen tilltvingade sig två gärningsmän en mindre summa kontanter och några askar cigaretter genom att hota personalen i en lågprisaffär med ett pistolliknande föremål.
Polisen kallades till butiken strax efter lunchtid, men fick inga uppgifter om hur de båda gärningsmännen tagit sig från platsen.
– Vi saknar uppgifter om hur de lämnade platsen. Vi vet inte om det skedde till fots eller med bil. Vi tar tacksamt emot tips, säger Kim Hild, talesperson för polisen.
Ingen person ska ha kommit till skada i samband med rånet.
Drygt en timme senare fick polisen ett nytt rånlarm. Den här gången från en annan butik cirka två kilometer från den första. Enligt polisen hade en ensam gärningsman med pistolliknande föremål gått in i butiken och försökt tvinga till sig varor.
Han lämnade dock platsen och försvann utan att få med sig något.
Inga fysiska personskador har rapporterats.
Polisen misstänker en koppling mellan de två händelserna.
– Det är en liten ort och butikerna ligger bara två kilometer från varandra. Händelserna inträffade med en timmes mellanrum, och i båda fallen förekom vapen, säger polisens presstalesperson Kim Hild till TT.
Bild: Johan Nilsson/TT
Gå till toppen