Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chelsea förnedrat inför MFF-mötet

Fyra dagar före Europa League-mötet mot Malmö FF blev Chelsea förnedrat i Premier League. Förlust 0-6 borta mot Manchester City.

Sergio Aguero jublar efter ett av sina tre mål hemma mot Chelsea.Bild: CARL RECINE
– Jag kan bara be om ursäkt till alla våra fans. Det här är inte acceptabelt, sa Chelseaprofilen Cesar Azpilicueta till Viasport efter storförlusten.
– Det här var en av mina värsta fotbollskvällar någonsin. Det känns frustrerande. Så här får det inte gå till.
Knappt hade mötet mellan Manchester City och Chelsea hunnit blåsas igång innan Raheem Sterling gav hemmalaget ledningen.
Sedan rullade det bara på.
Agüero sköt 2–0 efter en mäktigt träff från distans. Ytterligare några minuter senare gjorde Agüero sitt andra mål för dagen efter en dålig hemåtnick från Ross Barkley. Men inte nog med det – i minut 25 hamnade även Ilkay Gündogan i målprotokollet när han drog in 4–0.
Som om det inte var nog utökade City i den andra halvleken. César Azpilicueta fällde Raheem Sterling och domaren blåste straff. Fram klev Sergio Agüero och fullbordade sitt hattrick.
Sterling gjorde det sjätte målet för Manchester City som gick i ligatopp.
Förlusten var Chelseas största på 28 år i Premier League.
Chelsea är nere för räkning. Mot City åkte de på en stor förlust.Bild: PHIL NOBLE
Efter matchen gick Chelseatränaren Maurizio Sarri rakt in i spelartunneln utan att tacka till Citytränaren Pep Guardiolas stora förvåning.
Sarri är nu starkt ifrågasatt. Det talas om att spelarna inte längre har förtroende för honom.
– Det kommer säkert att ske en diskussion med klubbledningen om min framtid, det är normalt. Det är ju jag som är tränare för laget. Vad utgången blir vet jag inte, sa Sarri i Sky Sports intervju när han samlat sig efter 0-6.
Han vill dock inte se alltför negativt på den närmaste framtiden.
– Vi spelade inte bra mot City. Men vi kan inte bara se det negativa. Vi har gjort en hel del positivt också den här säsongen.
Faktum kvarstår att det finns mycket att rätta till i Chelseas spel för tillfället. Den tredje raka bortaförlusten, dessutom utan mål. De senaste veckorna Arsenal, 0-2, och Bournemouth, 0-4.
Och på onsdag väntar resa till Malmö och viktig Europamatch.
– Vi spelar inte bra borta för tillfället. I början av säsongen var det annorlunda, då var vi bättre på bortaplan. Jag hade ingen känsla att den här stora förlusten skulle komma. Vi reagerade inte rätt, varför vet jag inte. Vi gjorde många misstag och det var fel motstånd att göra det mot. Manchester spelade en fantastisk fotboll, vi var i trubbel från början, förklarade Sarri.
På torsdag spelas matchen i Malmö i Europa League - sextondelsfinal - mot MFF. Returmöte i London 21 februari.
Gå till toppen