Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elina Pahnke: Kärlek och ekonomi

Vilket är denna epoks kärleksideal? Inför alla hjärtans dag analyserar Elina Pahnke hur dagens marknadsekonomi påverkar våra kärleksrelationer.

Bild: JESSICA GOW
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Det är kränkande för kvinnor att vara i en heterosexuell kk-relation och dejtingkulturen gynnar i slutändan bara män. Det hävdar Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli i sin podcast ”En varg söker sin pod”. Parförhållanden, menar de, kan vara mer frigörande för kvinnor än att befinna sig i en odefinierad dejtingrelation. Dessutom, inflikar Caroline Ringskog Ferrada-Noli, går det bättre för hennes tjejkompisar i karriären när de har pojkvänner, eftersom de slipper lägga en massa energi på att vara behagliga. De har redan en garanterad dos bekräftelse och sparar därför en massa tid som de kan lägga på sitt arbete.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen