Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Klart det här ”gynnar” MFF - om inte klockan klämtar för Sarri

I krisens Chelsea är Premier League ändå en enklare väg till Champions League.

Just här och nu är det självklart - MFF "gynnas" av det som allt mer liknar ett kaos i Chelsea. Det talas om rekordförlust och det är förstås en oerhörd prestigeförlust att förlora med 0-6 mot Manchester City hur bra de än är.
Läs också Chelsea förnedrat inför MFF-mötet
Läs också Chelsea demolerat av ett bländande City
Att ordet "gynnas" sedan bör ses med vett och sans och måttlighet är en annan sak. Vi pratar fortfarande om några få procents skrällchans för MFF mot Chelsea på torsdag, så "gynnandet" rör sig också bara om några procent.
På måndagen kan situationen förändras till motsatsen. Kraven på managern Marurizio Sarris avgång rasar i supporterleden och lär säkert dyka upp i tabloidernas fotbollskrönikor också när de släpps.
Ett tränarbyte skulle naturligtvis ge en kick i stjärnleden. Titta bara på vad som hände när Ole Gunnar Solskjær tog över efter José Mourinho i Man United.
Citys supportrar sjöng förresten med riktning åt Chelsea att "nu behöver ni Morinho", mot slutet av avklädningen i Premier League på söndagen.
Jag läser också att Liverpoolsupportrar rasar för att de tycker att Chelseas håglösa uppträdande var en hjälp till City i toppstriden. Just nu leder nämligen City på målskillnad med en match mer spelad.
Chelsea spelar under stor press - men framför allt på hemmaplan. Och där väntar alltså Manchester United i FA-cupens femte omgång nästa måndag. Den matchen är redan utsåld, förstås, medan det fortfarande finns biljetter till returen i Europa League mot Malmö FF tre dagar senare på Stamford Bridge.
Det säger en del om var främsta fokus ligger.
Pressen på spelarna att prestera mot United kommer att vara enorm. Jag tror ärligt talat att det snackas mer om den redan nu än om matchen i Europa League?
Läs också Sarri sågs som framtiden – är nu starkt ifrågasatt
Jamen då säger ni - en seger i Europa League ger en plats i Champions League?
Ärligt talat - även superstjärnor är människor. På den vägen till Champions League ligger nio internationella matcher (16-del, 8-del, kvartsfinal, semifinal och final) i vägen. Jag tror inte spelarna taggar supermycket för den tanken - inte när det trots problemen just nu bara är en poäng upp till fjärde plats i Premier League - vilket också ger en Champions League-plats.
Är också helt övertygad att supportrarna triggar mer för titlar hemma i England än för "förlorarturneringen (tyvärr ser nog många den som det, när vi pratar om superklubbarna som ständigt är i Champions League) Europa league.
Jag tror att supportrarna hellre tar en FA-cupseger på Wembley.
Kanske smäller till och med en ligacupseger - på ett redan utsålt Wembley - om två veckor mot, ja just det, Manchester City högre.
Fortfarande kan Chelsea göra 6-0 och tokdominera på stadion på torsdag, men innerst inne tror jag än mer nu på att laget helst bara vill spela av matchen.
Om de inte har en ny manager med sig hit. För då vill alla visa upp sig, då kommer pressen och kraven att ta en annan och mer positiv form.
Så nej, det kan aldrig ha varit negativt för MFF att Chelsea åkte på 0-6.
Inte så länge Maurizio Sarri sitter kvar.
Gå till toppen