Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torgboden byggs om för tre miljoner

Ica Torgboden i Falsterbo totalrenoveras under våren.
– Det blir en helt ny butik. Vi byter allt. Det enda som blir kvar är kaffemaskinen, säger ägaren Fredrik Göransson.

"Planerna har jag haft sedan jag tog över butiken, men samtidigt ska det gå runt ekonomiskt också", säger Fredrik Göransson på Ica Torgboden i Falsterbo.Bild: Privat
Fredrik Göransson berättar att han haft tankar på att modernisera butiken sedan han tog över verksamheten för fem år sedan. Nu är det ett förbud mot gasen i kylarna som gör att planerna blir verklighet.
– Om någon kyl går sönder efter 2020 får vi inte fylla på gas. Därför byter vi all utrustning. Samtidigt passar vi på att förnya butiken också. Den är ju gammal och sliten, säger han.
Totalt investerar han tre miljoner i att rusta upp Torgboden från golv till tak med nya kassor, kylar, frysar och hyllor för torrvaror. Sortimentet i butiken ses över och belysningen byts ut mot LED-lampor.
– Det är också en viktig del i arbetet. Att allt ska bli klimatsmartare.
Förhoppningen är att allt ska vara klart till påsk. Och butiken har öppet – trots byggstöket.
– Vi har valt att ha den servicen till kunderna, samtidigt som vi naturligtvis behöver inkomsterna också. Vi hoppas att folk fortsätter handla. Det kan ju bli lite stökigt när vi håller på, säger Fredrik Göransson.
Gå till toppen