Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Ett par hundra hushåll blev drabbade av vattenläckan på Nöbbelöv

Ett par hundra hushåll drabbades av vattenläckan på Nöbbelöv natten mot måndagen. Klockan 11.20 hade de sista boende vatten i rören igen.

Arkivbild. En akut vattenläcka slår ut både kranvatten och värme i delar av Nöbbelöv på måndagsmorgonen.Bild: Maria Berkmo
Under natten till måndagen stängde VA Syd av vattnet till delar av Nöbbelöv på grund av en akut vattenläcka.
– Vi har stängt av vattnet för att det inte ska bli mer skada. LKF har tagit över frågan, säger Anna Kristiansson, kommunikatör på VA Syd.
Nöbbelövsbon Björn Råsberg vaknade på morgonen utan vatten.
– Som tur var hade vi lite uppspolat vatten. Jag kunde fixa kaffe. Men vattnet är borta och då är man sårbar, säger han till Sydsvenskan.
På Lunds kommunala bostadsbolag LKF hade frågan hög prioritet.
– Det är en ventil i en inkommande ledning som har sprungit läck. Förutom kranvatten påverkar det här också värmesystemet, sa Linda Haddemo, kommunikationschef på LKF, till Sydsvenskan på morgonen.
LKF hade som ambition att ha löst problemet innan lunch, annars skulle vattenposter sättas ut till boende. Ambitionen lyckades.
– Ungefär ett par hundra hushåll blev påverkade. Det sista vattnet slogs på klockan 11.20, då hade samtliga vatten, som utlovat, säger Linda Haddemo under eftermiddagen.
Med vattnet försvann också värmen.
– Värmen justerades, så efter lunch var värmen också i bruk. Eftersom det var så kort avbrott så var det inget som blev märkbart för de boende, säger Linda Haddemo.
Finns det risk för ytterligare problem i området?
– Teknikern säger att de ser ingen risk, orsaken är åtgärdad och reparationsåtgärderna har gått bra. Det var helt enkelt ett rör som inte var tillräckligt bra.
Gå till toppen