Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

al-Araibi har lämnat fängelset

Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi har suttit fängslad i Thailand sedan november.Bild: Sakchai Lalit/AP/TT
Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi har släppts från fängelset i Bangkok. Beskedet kom kort efter att thailändska åklagare uppgett att Bahrain har dragit tillbaka sitt krav på att al-Araibi ska utlämnas.
– Om inte de vill ha honom har vi inget skäl att ha kvar honom här, säger Chatchom Akapin, talesperson för den thailändska statsåklagaren, till AFP.
25-åriga Hakeem al-Araibi bor i Australien sedan 2014 och beviljades flyktingstatus efter att ha flytt Bahrain, där han i sin frånvaro dömdes till fängelse för händelser i samband med den arabiska våren 2011.
I samband med sin bröllopsresa i november greps han på Bangkoks flygplats, på begäran av bahrainska myndigheter. Bahrain har fram till nu krävt att al-Araibi ska utlämnas, samtidigt som gripandet har väckt stora protester både från människorättsorganisationer och från Australiens regering.
Gå till toppen