Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan: ”Bonusarna värda mindre än tryffelpizzan vi äter”

MLS-chefen ville ha Zlatan Ibrahimovic råd över en lunch. Då passade svensken på att såga ligans bonusar.
– De är värda mindre än tryffelpizzan vi äter , säger Zlatan Ibrahimovic i podcasten Planet Futbol.

Zlatan Ibrahimovic käkade lunch med MLS-bossen, och gav sin syn på ligans ekonomiska resitriktioner.Bild: JOEL MARKLUND
Zlatan Ibrahimovic är mitt uppe i försäsongen inför sin andra MLS-säsong, som drar igång i mars.
I podden Planet Futbol berättar anfallaren om varför att han förlängde sitt kontrakt med LA Galaxy och hur han ser på fortsättningen av karriären.
Svensken berättar även om en lunch han hade med ligachefen Don Garber förra året. MLS-bossen bad om Zlatan Ibrahimovic råd om ligans framtid. Han ville ha uppriktiga och ärliga svar. Det fick han. Zlatan Ibrahimovic berättade att han vill lätta på ligans regler kring lönetak och strikta bonusar.
– De måste ta bort det om de vill att fotbollen ska växa. Öppna upp och fotbollen här (i USA) kommer växa tio gånger så snabbt. Men de vill ha det under kontroll och inte få några komplicerade situationer. De är bra människor som verkligen vill förbättra saker, säger Zlatan Ibrahimovic.
– Vi pratade om det mesta. Jag inte allt, men jag kommer ihåg att jag sa bonusarna är värda mindre än tryffelpizzan vi äter. Han vill att jag skulle vara ärlig, haha.
Gå till toppen