Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Död man i femtioårsåldern hittad i vattendrag – utreds som brott

Vid midnatt hittades en död kropp i ett vattendrag nära trafikplats Sege. Kroppen har identifierats som en man i femtioårsåldern, anmäld försvunnen sedan slutet av förra året.
– Vi hanterar det i nuläget som ett brott, säger inre befäl Lasse Brundin vid polisen i Malmö.

Vid 05-tiden höll fortfarande polistekniker i vita dräkter på att säkra spår i en gräs remsa invid vattendraget.Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades klockan 23.28 om en misstänkt drunkning.
– Vi har hittat en person i vattnet och bedömningen är att personen har legat i vattnet ett tag, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Det är ännu oklart hur mannen har avlidit. Enligt polisen finns det dock inga synliga tecken på att han utsatts för yttre våld.
Kroppen fanns på en svåråtkomlig plats i ett vattendrag som går mellan Krusegränd och järnvägen mellan Malmö och Lund.
Polisen larmades till platsen.
– Vi är där för att bistå räddningstjänsten och hjälpa till med avspärrningar och annat, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
När en avliden person hittas följs en särskild rutin.
– Kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning och identifieras. Man ska undersöka hur länge den har legat där och dödsorsak. Vi ska undersöka om det finns någon misstanke om brott. Det kommer att ta tid, säger Calle Persson.
– Kroppen är identifierad och anhöriga har underrättats, säger inre befäl Lasse Brundin vid polisen i Malmö.
Kroppen fanns i ett vattendrag som går mellan Krusegränd och järnvägen mellan Malmö och Lund.Bild: Patrick Persson
I samband med polisens arbete med kroppen behövde man begära ett tågstopp mellan Malmö och Lund. Strax efter klockan 03 meddelade Trafikverket att tågtrafiken kunde köra som normalt igen.
Polisens tekniker har arbetat på platsen hela natten.
Den döda kroppen har av polisens tekniker identifierats som en man i femtioårsåldern från Malmöområdet. Han anmäldes försvunnen av anhöriga i slutet av förra året.
Bild: Patrick Persson
Vid förhör med de anhöriga framkom uppgifter som fick polisen att misstänka att han inte försvunnit frivilligt och den 10 december upprättades en anmälan om människorov.
Under utredningen hittade polisen en övervakningsfilm från den 24 november som visar hur mannen cyklar till sin dåvarande bostadsadress. Där upphör spåren.
De kläder mannen bar när han påträffades död överensstämmer med de kläder han bar på övervakningsfilmen.
Har mannen blivit dödad?
– Det är en utredningsfråga. Vi hanterar det som ett brott i nuläget. Sen får vi se efter rättsläkarundersökning.
Enligt polisen har det sedan ett tiotal år tillbaka funnits en hotbild mot mannen, som därför levde under skyddad identitet.
Mannen rörde sig tidigare i kretsen kring ett kriminellt gäng.
Gå till toppen