Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Här är alla vinnarna i Malmö näringslivsgala

På måndagskvällen hyllades Malmös lokala näringslivshjältar i en gala på Malmö live. Här är namnen på samtliga vinnare i olika kategorier, som prisas för sina insatser förra året.

Bild: Moa Dahlin och Patrick Persson

Kreativa näringar:

Très Bien – Björn Lindén. Juryns motivering: ”I en tid där varenda dilettant med en datamaskin påstår sig syssla med någon form av “kuratering” är det befriande att se ett företag stå fast vid sina estetiska ideal utan minsta mått av ängslighet. Bekvämt klädd i hela branschens rosa ledartröja (naturligtvis gjord av japanskt tech nylon) fortsätter årets vinnare att vara hela världens mall för modemässig hipphet”.

Årets näringslivsrookie:

Briar Karim – Tillmobil. Juryns motivering: ”Med en otrolig drivkraft har vår vinnare kommit långt i en hårt konkurrensutsatt bransch. Han har också hittat ett smart sätt att både göra skillnad i samhället och hitta nya etableringsmöjligheter. Utöver rent affärsmässiga framgångar är han en ovärderlig förebild för ungdomar från sina egna kvarter”.

Life science:

QPharma. Juryns motivering: ”Med egen utveckling, produktion och försäljning i världsklass har bolaget vuxit till en av de viktigaste aktörerna i Malmö stads Life Science kluster. Ge oss ett Q för global kvinnohälsa…Vi ger er vinnaren: QPharma”.

Mångfald:

Förenade Care Victoria vårdboende. Juryns motivering: ”Med en stark tro på att mångfald lönar sig i affärsverksamheten gör vår vinnare denna värdegrund levande. Genom att anställa personer med olika bakgrund och som talar olika språk, erbjuder företaget äldreomsorg utifrån språkbehovet hos sina klienter. Företaget välkomnar nyanlända Malmöbor och erbjuder utbildning och handledning på arbetsplatsen”.

Miljö och hållbar utveckling:

Los Perros Urban Farming. Juryns motivering: ”Med händerna i den malmöitiska myllan levererar företaget nyskördade grönsaker till Malmöbor och restauranger. Dessutom på cykel. Detta gör det möjligt att se hela kedjan från jord till bord. Framtidens jordbruk mitt i staden och en av Sveriges största kommersiella stadsodlingar, mer närodlat och säsongsbaserat än så här blir det inte. Vinnaren är dessutom medskapare till ”REKO-ring Malmö”, stadens egen bondemarknad on-line”.
Viktor Sandgren, Kim Wictorin och Henrik Thorvinger på Telavox som på måndagskvällen utsågs till Årets företag i Malmö 2018.Bild: Pressbild

Årets Malmöföretag:

Telavox. Juryns motivering: ”Årets vinnare har utmanat jättarna i sin bransch genom att se med nya ögon, anpassat sig till samhällsutvecklingen och sett möjligheter andra inte sett. De har med en familjär stämning skapat en stark kultur och gjort service och relationerna till kunderna till en central del i verksamheten. Med nya idéer har de vuxit på historisk industrimark till att bli en av Malmös största arbetsgivare och representerar verkligen det nya Malmö”.
Dan Olofsson är vinnare i kategorin Årets tillväxtentreprenör.Bild: Hussein El-Alawi

Årets tillväxtentreprenör:

Dan Olofsson – Danir. Juryns motivering: ”Vinnaren i kategorin Årets tillväxtentreprenör har med ett engagemang utöver det vanliga byggt upp sin verksamhet och har skapat stora värden, inte bara för sig själv utan även för många andra. Entreprenören är en stjärna på flera olika sätt och brinner lika mycket för affärer som för samhällsfrågor, både lokalt i Malmö, nationellt men även långt utanför landets gränser. Med titeln entreprenör på sitt visitkort har få personer bidragit mer till Malmös näringsliv”.

Årets Malmöambassadör:

Steve Angello. Juryns motivering: ”Började med att representera Sverige i världen, men har under året som gått synliggjort att hela världen finns i Malmö. Genom att både ta ton och skapa toner för en positiv samhällsförändring i vårt Malmö, nås miljontals människor av berättelser från vår stad och drömmar synliggörs och blir verkliga. Årets vinnare sprider ett viktigt budskap om att förändring kräver engagemang från många och tillsammans kan vi göra skillnad för vårt Malmö”.

Synnerliga insatser för Skånes utveckling:

Krinova Incubator & Science park, Kristianstad. Juryns motivering: ”Priset syftar till att premiera en eller flera aktörer med tydlig koppling till Skåne. Hos vår vinnare samverkar företag, organisationer, högskola och samhälle och lägger grund för innovationer och utveckling, med målet att öka nordöstra Skånes attraktionskraft och tillväxt såväl som att ha en internationell utblick. Med fokusområdena mat, miljö och hälsa är årets vinnare en science park, en inkubator och en innovationsarena att räkna med i framtidens Skåne”.
Gå till toppen