Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget VM-möte med Govzdyk för Fornling

Det blir inte Sven Fornling som får utmana WBC-världsmästaren Oleksandr Gvozdyk. Den svenske proffsboxaren har gett upp hoppet om stormatchen.

Sven Fornling med promotorn Erol Ceylan efter segern i Hamburg i december.Bild: VALERIAWITTERS
Malmöboxaren Sven Fornling berättade för två veckor sedan att hans promotor var i förhandling med den obesegrade WBC-världsmästaren Oleksandr Gvozdyk om en titelmatch i Philadelphia.
Nu står det klart att det inte blir Sven Fornling som utmanar ukrainaren som rankas som världens främste i lätt tungvikt.
– Det drog ut för länge på tiden för att jag skulle känna att det var bra med en sådan fajt, säger Sven Fornling som dock fortsatt hoppas på att få gå en stormatch i USA inom det närmaste halvåret.
I december tog Sven Fornling IBO:s VM-titel sedan han besegrat tysken Karo Murat i Hamburg efter en tolv ronder lång fajt. När det uppstod en chans att även utmana om WBC-titeln var han också med och högg på möjligheten.
Istället står det nu klart att det blir den 37-årige fransmannen Doudou Ngumbu som ställs mot Oleksandr Gvozdyk i Philadelphia den 30 mars i en VM-fajt om WBC-titeln. Fransmannen, som har 38 segrar på 46 matcher, har aldrig varit uppe i en liknande titelmatch.
Gå till toppen