Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kävlingebo begärs häktad efter misstänkt rånturné i Eslöv

En man i 30-årsåldern begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för rånförsök mot Netto i Eslöv. Mannen ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål.

Det var klockan 12.44 i fredags som polisen larmades till en dagligvarubutik i Eslöv. Personalen uppgav att två personer hade rånat butiken på kontanter och cigaretter. De hade blivit hotade med med ett pistolliknande föremål. Polisen ändrade senare uppgiften till att enbart en person varit inblandad i det misstänkta rånet.
En dryg timme senare fick polisen ytterligare ett rånlarm, denna gång från Netto i Eslöv drygt två kilometer norr om den förra brottsplatsen. En ensam gärningsman ska ha försökt tvinga till sig varor med ett pistolliknande föremål, men misslyckades och lämnade platsen.
Några timmar senare på fredagen kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern. Enligt polisens hemsida ska mannen då ha varit misstänkt både för det väpnade rånet vid lunchtid samt rånförsöket mot Netto.
Mannen har suttit anhållen över helgen och begärdes häktad av åklagare under måndagen. Av handlingarna framgår att mannen häktas på sannolika skäl och att misstankarna gäller rånförsöket mot Netto.
Gå till toppen