Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rakip återvänder till MFF: ”Jag har saknat allihop”

Erdal Rakip återvänder till Malmö FF. Mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med Malmö FF.
– Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Det var ingen tvekan, säger mittfältaren.

Erdal Rakip är tillbaka på planen där han fick sitt genombrott.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det har ryktats länge och affären har de senaste dagarna uppgetts vara klar. Nu är övergången även officiell. Erdal Rakip lämnar Benfica och för comeback i Malmö FF.
– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om, säger han till mff.se.
– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här. Man känner sig aldrig utanför. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka.
Erdal Rakip är fostrad i Malmö FF och gick hela vägen från knatteverksamheten upp till A-laget. Redan som 20-åring hade han hunnit vinna fyra SM-guld och deltagit i två Champions League-gruppspel.
Efter säsongen 2017 gick hans kontrakt med Malmö FF ut och han valde att flytta till Benfica. Han lånades dock omgående ut till Crystal Palace i Premier League.
Läs också Rankning: Här är allsvenskans bästa värvningar
Det blev inte mer än några matcher på bänken för Erdal Rakip i London och inte fick han spela mer efter återkomsten till Benfica. Faktum är att 23-åringen inte deltagit i en klubblagsmatch sedan han lämnade Malmö FF. Däremot har Erdal Rakip varit bofast i U21-landslaget under perioden.
Erdal Rakip i Malmötröjan under en träning förra sommaren, då han på sin semester från Benfica tränade med moderklubben. Nu flyttar han på riktigt.Bild: LUDVIG THUNMAN
Flytten till Malmö FF ska kicka igång karriären igen. Men konkurrensen är tuff. På Erdal Rakips position finns redan spelare som Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Romain Gall och Arnor Traustason.
– Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte det kommer att ta särskilt lång tid, säger Erdal Rakip.
Läs också Sarri sågs som framtiden – är nu starkt ifrågasatt
Enligt uppgifter i portugisiska Record betalar Malmö FF drygt 5 miljoner kronor för Erdal Rakip.
Portugisiska Record skrev förra veckan att MFF betalar 500 000 euro, alltså drygt 5 miljoner för Rakip. Record uppger även att Benfica förhandlat sig till en försäljningsklausul på hela 50 procent om MFF säljer mittfältaren under kommande fyra åren.
– Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen, säger Daniel Andersson till mff.se.
Erdal Rakip återvänder till Malmö FF.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Sportchefen fortsätter:
– Det är en spelare som är användbar på många positioner och som jobbar hårt för laget. Han har bra teknik och gör poäng.
Läs också Chelsea förnedrat inför MFF-mötet
Erdal Rakip kommer inte kunna spela för Malmö FF i Europa League mot Chelsea, eftersom han inte var klar för klubben då truppen Uefa-registrerades i början av februari.
– Även om han fått bra träning under tiden utomlands behöver han spela matcher för att komma in i det igen. Men med den målmedvetenheten han har så kommer han snart vara med och konkurrera på riktigt, säger Daniel Andersson.
Erdal Rakip får tröja nummer 19.
Fakta

MFF-spelarnas kontrakt

2019

Laorent Shabani (mf).

Felix Konstandeliasz (mf).

Markus Rosenberg (a).

Mathias Nilsson (mv).

Jakob Tånnander (mv).

2020

Behrang Safari (b).

Sören Rieks,(mf).

Oscar Lewicki (mf).

Andreas Vindheim (b).

Franz Brorsson (b).

Samuel Adrian (mf).

Tim Prica (a).

Dusan Melicharek (mv).

Marko Johansson (mv).

2021

Lasse Nielsen (b).

Rasmus Bengtsson (b).

Guillermo Molins (a).

Eric Larsson (b).

Arnor Traustason (mf).

Marcus Antonsson (a).

Carlos Strandberg (a).

Egzon Binaku (b).

Bonke Innocent (mf).

Pavle Vagic (a/mf).

2022

Anel Ahmedhodzic (b).

Hugo Andersson (b).

Anders Christiansen (mf),

Romain Gall (mf).

Adi Nalic (a/mf).

Fouad Bachirou (mf).

Erdal Rakip (mf).

2023

Johan Dahlin (mv).

Gå till toppen