Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klartecken för spel på Malmö IP – MFF väljer Lund

Nu är det fritt fram för tävlingsmatcher på Malmö idrottsplats, men MFF väljer att spela helgens cuppremiär i Lund.

Underlaget på Malmö idrottsplats har varit en följetong i vinter. Konstgräset byttes ut snabbare än beräknat, men när det väl var gjort stoppades all användning i väntan på slutbesiktning.
Följden blev att Malmö FF spelade sin första träningsmatch på plan nio vid Stadion. Samtidigt kontaktades Lunds kommun om att spela cupmatcherna på Klostergården, medan FC Rosengård siktade in sig på Limhamns idrottsplats, där man också var hemmalag i helgens cuppremiär mot LB07.
Men enligt FC Rosengårds klubbchef Erling Nilsson är det nu fritt fram att utnyttja Malmö idrottsplats fullt ut. Slutbesiktningen är genomförd.
– Det gjordes tester både fredag och lördag. Protokollet har nu skickats till fotbollförbundet och enligt det är planen helt okej att spela på, säger han.
FC Rosengårds herrar blir först ut med lördagens cupmatch mot Brommapojkarna. Damlaget spelar sin första match där den 9 mars i cupen mot Kristianstad. MFF möter Falkenberg i cupen den 2 mars på Malmö IP, men står fast vid att spela mot Degerfors i Lund på söndag.
– Ja, det är för sent att ändra, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Gå till toppen