Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmögrundade Castle tar in nio miljoner dollar i riskkapital

Malmögrundade Castle, numera ett San Francisco-baserat uppstartsföretag i Silicon Valley, har tagit in 9,2 miljoner dollar i riskkapital.

Sebastian Wallin och Johan Brissmyr på Castle.Bild: Fredrik Norrlid
Castle grundades i Malmö av Sebastian Wallin och Johan Brissmyr 2015.
De utvecklar ett självlärande säkerhetsverktyg som kan upptäcka intrångsförsök i realtid. Syftet är att höja säkerheten för inloggningar och webbkonton. Verktyget skapar en beteendeprofil för inloggade användare. Om tjänsten upptäcker avvikelser kan kontot spärras direkt för att undvika intrång.
Nu har Castle nyss avslutat en finansieringsrunda med deltagare som den högt ansedda Silicon Valley-acceleratorn Y Combinator, First Round Capital, F-Prime Capital Partners och en mängd enskilda ängelinvesterare, och dragit in 9,2 miljoner dollar i riskkapital.
Castle har tidigare tagit in 2,4 miljoner dollar och med ytterligare 9,2 miljoner dollar, motsvarande drygt 85 miljoner kronor, är företaget bättre positionerat och kan låta sin plattform växa, skriver nyhetssajten venturebeat.com.
I mars 2016 fick Castle en plats i acceleratorprogrammet Y Combinator som har fostrat bolag som Dropbox och Airbnb. Idag finns Castles huvudkontor i USA, men bolaget har även kontor i Sverige och Polen.
Läs också Castle antagna till Y Combinator
Gå till toppen