Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmös stjärnmålvakt nära comeback: ”50/50”

Oscar Alsenfelt är på väg tillbaka efter hjärnskakningen. Malmö Redhawks stjärnmålvakt tränade i dag.

Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt.Bild: PETTER ARVIDSON
– Jag var på is även i tio minuter i går. Men det här är första gången som jag var med på någon övning, säger Oscar Alsenfelt, som var med en stund på måndagens kollektiva träningspass.
Oscar Alsenfelt blev pååkt av Luleås forward Petter Emanuelsson den 29 januari. Med en hjärnskakning som följd. Något spel mot Färjestad i morgon kommer förstås inte på tal.
– Nej, det är inte aktuellt.
Torsdag mot Luleå?
– 50/50 skulle jag vilja säga. Jag får känna efter och prata med ”Pucken” [Niklas Torpling, lagets osteopat]. Så får vi se om jag är redo att gå för fullt antingen i morgon eller på onsdag, säger Oscar Alsenfelt.
Har du haft några besvär under de senaste dagarna?
– Jag hade lite lätt symtom i helgen efter träningen. Då fick vi gå tillbaka ett steg. Men om det här hade hänt för tre fyra år sedan hade jag varit i spel redan mot Brynäs [2 februari]. Nu har man lärt sig att smäll två blir allvarligare om man inte är noggrann vid den första smällen, säger Oscar Alsenfelt.
Gå till toppen