Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Stadshallen Lab" återuppstår

Det tillfälliga idérummet i Stadshallen återuppstår under våren. Programmet bjuder på Lundakärlek och information om såväl trädgårdsklippning som digitala tjänster.

På lördag återuppstår pop-up-verksamheten ”Stadshallen Lab” i Turistbyråns gamla lokaler vid Stortorget. Det är ett år sedan det öppnade för första gången – som ett tillfälligt rum för att samla in idéer om Stadshallens framtid, och med evenemang för att hylla Lund.
Läs också Vad ska Stadshallen användas till?
När ”Stadshallen Lab” återuppstår är det med ett program som börjar med en vernissage och utställning av Lundafotografen Lasse Sandström.
Under vårens alla evenemang är det kärleken till Lund som står i centrum, snarare än Stadshallens framtid.
– Vi vill skapa en mötesplats. Inte bara för tankar och idéer, utan också för kärleken till Lund. Vi hoppas att labbet under våren både kan inspirera och förena Lundabor kring stora och små frågor i Lund, säger Linus Lindborg Persson, projektledare för ”Stadshallen Lab”, i ett pressmeddelande.
Programmet bjuder på allt från information om bygglov och trädgårdsklippning till diskussioner om livet med lådcykel och utställning av barnboksillustrationer.
"Stadshallen Lab" stänger den 20 juni och sist ut blir en utställning om Stadshallens renovering, där det vinnande bidraget från arkitekttävlingen för Stadshallen ställs ut.
Fakta

Vårens program

Vecka 6–13: "Lasse Sandström – Stilla Älskad” – en fotoutställning med intressanta och vackra Lundabilder av fotografen Lasse Sandström.

Vecka 10: "Digitalisera Lund” – en fast utställning och föredrag med utifrån temat kommunens digitala tjänster nu och i framtiden.

Vecka 11: ”Söka bygglovsskola” – utställning och öppet hus med tema vad man ska tänka på före byggnationen.

Vecka 12: ”Lådcykelvecka” – hur förändras ditt liv när du byter bilen mot en miljövänlig lådcykel? Utställning och mingel med tema lådcykel.

Vecka 13: ”Skola i Trädgårdsklippning” – hur beskär du bäst dina häckar och träd? Utställning och föredrag av personal från kommunens park- och naturkontor.

Vecka 14–19: "Litteralund - Work in Progress” – i samarbete med Lunds konsthall bjuder Litteralund in barnboksillustratörer från hela världen med en spännande utställning för liten som stor.

Vecka 20–24: ”Utställning om Stadshallens renovering – utställning av det vinnande bidraget ur arkitekttävlingen för Stadshallen ställs ut.

Gå till toppen