Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vasaloppet: ”Visst är kungen intresserad”

– Egentligen är det dötråkigt. Vasaloppet är det tråkigaste som finns. Kungens SVT-kommentar om Vasaloppet fick arrangörerna i Mora att hicka till.
– Vi noterade detta och vi har pratat om det inom Vasaloppets hus. Men vi tolkar kungens uttalande som att han har ett stort intresse för Vasaloppet, säger Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet.

Starten av Vasaloppet 2018 i Berga by. Arkivbild.Bild: Ulf Palm/ TT
Just nu pågår de sista förberedelserna i Mora inför Vasaloppsveckan, som börjar om knappt två veckor. Men bland arrangörerna finns ingen upprördhet över att Kung Carl XVI Gustaf bland annat sade följande om Vasaloppet till SVT:
– Det händer ingenting. De bara åker och åker, tills den sista kilometern. Då börjar de gasa på lite.
Men Eva-Lena Frick känner att kungen har mycket positiva känslor för Vasaloppet:
– Om man lyssnar på hela intervjun märks det att kungen har en positiv känsla för Vasaloppet, som kryper långt innanför skinnet. Visst är han mycket intresserad av Vasaloppet. Det syntes också i inslaget, att han i samband med VM 2013 följde Vasaloppet från en barack i Val di Fiemme. Dessutom har ju kungen åkt Vasaloppet några gånger, säger Eva­Lena Frick.
Gå till toppen